Ergens gewoon wachten? Wat kan ik doen?

Ergens gewoon wachten? Als vader overkomt het me vaak. In de auto, in een cafetaria, op straat… Met kids die uitblinken in hun hobby’s en daar veel tijd aan willen besteden, is dat logisch. En eigenlijk ook héérlijk. Wat doe ik op die momenten?

Ergens gewoon wachten? Op de socials? Werk? Mails?

Het is soms zeer verleidelijk om op dat moment op sociale media te scrollen, berichten te liken, je mailbox te doorlopen … Dat zou ik vroeger ook gedaan hebben, ongetwijfeld zelfs. Het gevaar is dan wel dat je niet deconnecteert van je werk (betaalde dagtaak), eenzijdig in je rol van werkende mens gaat hangen, weinig productiefs doet of eigenlijk alleen maar de tijd doodt.

Het mapje “lezen”

Voor zulke gelegenheden houd ik een interessant mapje achter de hand: het mapje “lezen”. In dat mapje verzamel ik bijv. de nieuwsbrieven die ik zeker wil lezen. Zo blijft mijn mailbox leeg en word ik niet voortdurend herinnerd aan alweer een extra to do.

Na het lezen beslis ik onmiddellijk: bewaren of deleten. “Bewaren” betekent opslaan in het juiste mapje, bijv. voor een lezing of als inspiratie, of om nog eens te herlezen, of om ineens ter plaatse te verwerken in een blog. Mogelijkheden te over.

Op de socials?

Op de socials surfen bied me geen genoegdoening. Het social netwerk waarop ik actief ben, is LinkedIn. Als ik gewoon ergens moet wachten, lees ik daar wel eens. Of ik reageer heel af en toe. Of ik deel iets.

Ergens gewoon wachten? Wat kan ik doen? uiteraard: schrijven

Sinds eind 2021 doe ik nog iets anders als ik ergens gewoon wachten kan: ik schrijf. Dat heb ik naar mijn gevoel veel te lang uitgesteld. Veel van mijn blogs zijn geschreven achter het stuur van mijn geparkeerde auto, ergens aan een sportveld of theaterzaal in binnen- en buitenland.

Waar kan jij je tijd mee vullen?

Een gedachte over “Ergens gewoon wachten? Wat kan ik doen?

Voeg uw reactie toe

Ik ben benieuwd naar jouw reactie! Deel ze hier.

Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: