Waarom schrijf je je blog?

Waarom schrijf je je blog? Het is de vraag die ik mezelf stelde in december 2021, toen ik mijn eerste blogs begon te schrijven in een periode met mezelf. Schrijven doe ik al mijn hele leven, maar publiceren? Dat niet. De waarom-vraag is interessant, ook voor wie zelf een blog schrijft. Waarom doe je wat je doet en toon je het aan anderen? Ik schrijf veel omdat ik dat graag doe. En delen doe ik om te inspireren, of aan te zetten tot samenwerken.

Midlifecrisis? Profileringsdrang? Nood aan aandacht?

Nee hoor. Ik heb geen midlifecrisis. Ik heb ook geen miskende profileringsdrang. Ik verlang ook niet vurig naar een carrière in de media of naar berichten die viraal gaan. Ik ben ook niet hopeloos, mislukt of gekwetst. Hilarisch als je dat denkt.

Waarom schrijf je je blog dan wel?

Omdat ik graag schrijf

Waarom schrijf je je blog? Ik schrijf eenvoudigweg omdat ik dat graag doe. Ik deel graag mijn gedachten zoals ze in me opkomen. Zonder te veel na te denken over de formulering. Zonder na te gaan of ze iemand in het verkeerde keelgat zouden schieten. Of mijn woorden archaïsch en (te) moeilijk zijn. Omdat ik weet dat er ergens een snaar kan geraakt worden bij iemand die het leest. Iemand zal er iets aan hebben. Iemand voelt zich misschien (h)erkend. Of helemaal níét. Maar ook dat is oké. Dan schrijf ik helemaal voor mezelf en slaap ik beter. Héérlijk toch zo!

En creatief wil bezig zijn

Ik schrijf vooral wat ik graag schrijf, op de manier die ik verkies. De rest volgt wel als anderen er klaar voor zijn. Dat is ook een manier om naar de dingen te kijken.

Hoe rijm ik dat met schrijven voor anderen?

Ik schrijf ook voor anderen, en dan staan zij centraal. Het is dan hun tekst en hun doelgroep. Dan is schrijven anders, maar minstens even aangenaam. Dan is de formulering anders, met eenvoudigere zinnen, ideale focus keyphrase, het juiste woord op de juiste plaats, beeldend, maar met minder metaforen, en volledig geoptimaliseerd voor zoekmachines (= SEO). Altijd in foutloos Nederlands.

Als iemand wilt weten hoe ik schrijf of denk, of waarom, dan lezen ze waarschijnlijk eerst mijn blog en wie ik ben op mijn site. Is er een match, dan werken we samen. Altijd mik ik op win-win, want het leven is te waardevol en tijd te kostbaar om te verspillen aan iets dat geen energie oplevert.

Waarom schrijf je je blog?

Ik denk dat je het antwoord wel weet nu. Creatief bezig zijn geeft me veel voldoening, en zeker als ik ook jou kan helpen met je website, nieuwsbrief, e-mailmarketing of blog. contacteer me. En voor wie goed leest: de SEO is goed. 🙂

Ik ben benieuwd naar jouw reactie! Deel ze hier.

Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: