De start van Viorella

De start van Viorella – Waarom?

Viorella is ontstaan in een zoektocht naar meer betekenis, meer plezier, een manier om schrijven meer te integreren in mijn dagelijkse leven. Op die manier wil ik mijn andere werk wat meer binnen de perken houden, want net daar was het einde vaak zoek.

Ik hoop met deze blog anderen te inspireren om een soortgelijk pad te bewandelen om voor zichzelf op ontdekking te gaan, en zelf keuzes te maken voor meer levenskwaliteit. Voor meer gezinstijd. Voor meer plezier. Om complexloos jezelf te zijn. Viorella biedt heel wat ideeën om dat voor jezelf te creëren. Als leider van je eigen leven en meester van je tijd, aandacht en energie. Ik ben graag je inspiratiebron.

Een blog als manier om nog méér te schrijven

Ik schrijf graag en veel, maar ik ben ook soms geneigd om zeer uitvoerig te worden, te veel te schrijven, en sommige lezers te vermoeien. Dit is dus ook een oefening om sprokkels toe te laten. Sprokkels van inzichten en informatie, van denkwerk, van weetjes uit mijn jarenlange expertise als leidinggevende. Zo lees je ook de blog.

Als sprokkels.

Viorella kende een evolutie in die afgelopen maanden. Van een creatieve blog over leiderschap, spitsten de activiteiten zich toe op het schrijven an sich. Ik verdiepte me als hobby in SEO-schrijven en paste mijn hele website aan. Elke blog en elke pagina zijn SEO-proof (geoptimaliseerd voor SEO) en mijn site duikt af en toe op in rankings voor bepaalde gecombineerde zoektermen.

De eerste blogs zijn niet doorgedreven uitgewerkt, maar dat was toen net de bedoeling. Door korte, snelle artikels beschikbaar te stellen deed de lezer inzichten op, soms zelfs meer dan één, door slechts enkele minuten te lezen. De kans is op die manier groter dat er iets van blijft hangen. De leraar in mij laat zich niet zomaar opzijzetten. 🙂

Na verloop van tijd zal je zien dat ik vaker een uitvoeriger artikel schrijf, waar meer tijd, energie en werk zal ingestoken zijn. Met een genuanceerdere boodschap, met meer diepgang. Sommige bestaande blogs krijgen een aanvulling, een update, een uitbreiding. Omdat de inhoudelijke kern van de blog constant in evolutie is.

Ik schrijf ook voor jou: samenwerken?

Ik bied mogelijkheden om samen te werken. Een blog, een gastblog, content, copywriting (long of short), sponsoring, affiliate marketing, gastblogs, nalezen, revisie, redactie, ghostwriting … Als het maar schrijfwerk is.

Ik schrijf bijna uitsluitend ’s avonds, in weekends en in schoolvakanties. Dat is niet veranderd. Ik combineer deze hobby immers met een veeleisende dagtaak. Het is trouwens die dagtaak die me ook inspireert voor de blog. Win-win dus.

In maart 2022 schreef ik: “Vanaf het najaar 2022 bied ik ook teksten met SEO: ik neem eerst nog even wat de tijd om er meer over te leren.” Die melding is al lang niet meer juist. Intussen ben ik helemaal thuis in de SEO-materie, maanden vóór mijn oorspronkelijke doel.

Wanneer publiceer ik mijn blogs?

Ten slotte nog dit. In de beginfase schreef ik veel blogs, zo’n tweemaal per week. Dat is wat verminderd. In het najaar hoop ik daar opnieuw meer tijd voor te maken. Houd Viorella dus zeker in de gaten, want meer komt er snel aan.

Ik ben benieuwd naar jouw reactie! Deel ze hier.

Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: