Blog in het Engels: waarom niet?

Blog in het Engels? Een interessante vraag. En een uitdaging, dat zeker. Ik kan niet zomaar zeggen of ik dat wel of niet zou doen. Op dit moment neig ik naar: misschien tot waarschijnlijk. Een verkenning.

Blog in het Engels: vergroot je impact

Niet zo lang geleden suggereerde iemand me: “Waarom zou je niet je blog in het Engels schrijven? Dan zou je je impact vergroten en een veel ruimer publiek bereiken. Je hebt toch ook Engels in je opleiding gehad, dus wat houd je tegen?”

Ik ben het daar helemaal mee eens. Schrijven in het Engels en lanceren op mijn profiel op LinkedIn, zal inderdaad de impact vergroten en een ruimer publiek bereiken. Onmiddellijk na de lancering van mijn site merkte ik interesse uit de Verenigde Staten. Dat verbaasde me niet echt, want mijn WordPress site staat natuurlijk op een Amerikaanse server. In theorie zou dat ook commercieel heel interessant kunnen zijn. En kansen creëren als spreker op grote podia als je iets te vertellen hebt. In theorie.

Schrijven in het Engels: zou kunnen

En inderdaad, ik houd ook van het Engels. Kan er aardig mee weg en eenzelfde soort teksten creëren als ik in mijn blog doe. Met termen als grit, candor, resilience, een full body yes en leadership kan ik aardig overweg. Ook op dat vlak had hij gelijk. Waarom doe ik dat inderdaad niet? Zoals zovelen wel blijken te doen. Op LinkedIn volg ik al een tijdje een Vlaamse coach die volledig en uitsluitend in het Engels publiceert. Het kan dus zeker.

Waarom is het een worsteling?

Wel: authenticiteit remt me. Ik ben Nederlandstalig. Mijn verhaal wordt anders als ik niet in mijn eigen taal spreek. Mijn publiek bevindt zich in Nederlandstalig gebied. Ben ik dan nog voldoende authentiek?

Het is dezelfde reden die me ervan weerhoudt om te schrijven op sociale media die ik niet zelf gebruik. Omdat ik geloof dat een goede boodschap die anderen inspireert, ook impact genereert als inspiratie of ondersteuning van hen die er iets aan hebben.

En toch: ik zal in de toekomst ook in het Engels schrijven. Hoogstwaarschijnlijk toch. Het is een extra uitdaging en wat zout op het gerecht.

En die houding, op de langere termijn, is de enige juiste: blijven uitdagen, blijven groeien, blijven evolueren en blijven morrelen aan die comfortzone. Niets zo oncomfortabel als de hangmat van de comfortzone.

Je blog in het Engels? Van zodra ik die “full body yes” voel.

2 gedachten over “Blog in het Engels: waarom niet?

Voeg uw reactie toe

Eens of helemaal niet? Houd je niet in en reageer hier!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: