Blogs schrijven in het buitenland

Schrijven is heerlijk. Dat ik dat vind, heb je misschien al ergens gelezen op mijn website. En dat ik er af en toe een centje mee bijverdien om mijn onderneming te bekostigen, schrijf ik ook graag in mijn blog. Door mijn intensieve dagtaak kan ik als freelance copywriter enkel blogs schrijven op momenten buiten de werkuren. Vaak is dat op reis, op parkings tijdens het wachten, in tavernes … Lees hoe ik blogs schrijven in het buitenland aanpak.

Blogs schrijven in Denemarken en Kreta

Afgelopen zomer ging ik voor en met mijn zoon naar een handbaltoernooi in Denemarken. Niets heerlijker dan te combineren: handbal kijken, wandelen in de Deense natuur en schrijven voor mijn eigen site. Dat laatste levert me vooral veel voldoening op, waar ik het eigenlijk ook wel voor doe. Schrijven vanop afstand is een aanrader en de andere omgeving stimuleert je creativiteit. Win-win aan alle kanten.

Blogs schrijven vanop afstand. In Kreta op weg naar het strand.
Onderweg naar het strand in Kreta.

Geen roamingkosten in de Europese Unie

De afschaffing van roamingkosten vergoot je mogelijkheden als schrijver

Één van de beste vernieuwingen sinds jaren, vind ik de afschaffing van de extra roamingkosten als je in het buitenland mobiel internet gebruikt. Misschien een vreemde opener, maar net die EU-beslissing maakt mogelijk om onbezorgd blogs te schrijven in de landen van de Europese Unie. Als blogschrijver vergrootte die beslissing de mogelijkheden om in het buitenland te schrijven.

Let op als je je blogs buiten de EU schrijft

Onbezorgd, want ik herinner me een doortocht met de wagen door Zwitserland die enkele tientallen euro’s kostte aan enkel maar updates, omdat ik tijdens de doortocht mijn mobiele gegevens niet had uitgeschakeld. Zwitserland behoort, zoals iedereen weet, niet tot die selectie landen. In zulke landen zit je vast aan de WiFi van het hotel, wat je mogelijkheden veel meer beperkt.

Tijdswinst bij blogs schrijven in het buitenland dankzij de EU

Geen roamingkosten scheelt dus uiteindelijk in tijd, want op papier zet je nadien alles nog digitaal om. Tijdverlies dus. Met de tablet geconnecteerd aan de telefoon, kan je ook vanop het strand heerlijk schrijven en ineens publiceren. Of vanuit de zwembadstoel of vanop het terras. Pick your favourite spot. En geniet ervan. Zolang je maar in de EU blijft.

Je kunt op reis lezen, maar ook blogs schrijven in het buitenland

Op al mijn reizen neem ik altijd minstens één boek mee. Al mijn downtime ging op aan lezen. Ik lees continu voor mijn dagtaak en vaak is dat non-fictie. Een leven lang leren is voor mij geen holle slogan, maar een bijzondere realiteit. Eigenlijk besteed ik -zo merkte ik- even graag tijd aan schrijven. Met schrijven orden je je gedachten die tijdens het lezen ontstaan. De combinatie van lezen en schrijven is de ideale ontspanning.

Op vakantie is er -zo blijkt- altijd wel iets om over te schrijven. Onderwerpen zat. De vreemde man op het vliegtuig die sliep met zijn hoofd tegen de stoel voor zich. Niet goed voor je nek. Of het supervriendelijke cabinepersoneel dat je met een professionele, maar ook authentieke glimlach helpt op alle mogelijke manieren. Of de dame aan het loket van het autoverhuurbedrijf die tijdens het invullen van de papieren continu praatte met haar buurvrouw.

Schrijven op vakantie? Leuk! Past bij wie ik ben.
Schrijven op het terras in Kreta.

Blogs schrijven in het buitenland heeft niet veel nodig

Er is niet veel nodig om te schrijven. De tijd van papier en pen ligt ver achter ons. Ook de typemachine wordt niet meer gebruikt. Een telefoon en tablet voldoen, of een laptop als je in je verblijfplaats schrijft. Die laatste neem ik altijd mee en heeft mijn voorkeur tijdens het schrijven. Ik installeerde me in mijn B&B in Denemarken aan een tafeltje waar ik heerlijk kon schrijven. Met de wagen kon de laptop mee. In Kreta koos ik voor het terras en de tablet, omdat die eenvoudiger meekon met het vliegtuig. Het is maar hoe je je instelt.

Er is niet veel nodig om blogs te schrijven in het buitenland en vanop afstand. In de B&B in Denemarken.
Schrijven in de B&B in Denemarken.

Inspiratie én beelden als extra voordeel

In het buitenland heb je een bijkomend voordeel, omdat de omgeving nieuw en speciaal kan zijn. Dat levert niet alleen inspiratie op om diepgaander te schrijven, het levert je ook interessante beelden op. Ik nam op mijn reis in Kreta en nadien Denemarken een massa foto’s waarvan er sommige op mijn website een plek kregen.

Correctie: mijn gezin was mee. Ik maakte foto’s mét mijn kinderen. Dat maakte van deze gezinsactiviteit iets extra leuks. En we hadden allemaal oog voor de ‘unusual’ plekjes en hoekjes. Beelden die bij de ‘sfeer’ van mijn website passen. Een sfeer van mysterie en aangenaam zoete nostalgie in lichte vorm. Omdat de link met het verleden belangrijk is om de toekomst beter tegemoet te treden.

Samenwerken met Viorella?

Heb je genoten van mijn blog, en wil je dat ik jouw teksten of blogs schrijf? Contacteer me dan vrijblijvend voor een samenwerking.

Eens of helemaal niet? Houd je niet in en reageer hier!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: