Deskundig en gul

Goede contentmarketing heeft twee belangrijke kenmerken. Ze is deskundig en gul. De deskundigheid spreekt uit de inhoud. Deel waar je goed in bent. Welke problemen je oplost. En wees gul in dat delen. Deel je steengoede content genereus over je blog. Zo creëer je niet alleen trouwe, geïnteresseerde lezers, je vormt klanten zonder dat je het zelf merkt. Wees deskundig, deel gul en knal het ding online.

Deskundig en gul horen samen

Deskundig en geloofwaardig

Deskundigheid is je geloofwaardigheid. Als je schrijft over dingen die je kent, dan doe je dat met een losse flair die alleen een kenner kan tonen. Of je profileert je als leraar door de dingen eenvoudig te presenteren. Let wel op: niet belerend, want daar knappen mensen op af.

Gul en overtuigend

Gulheid is je kans om je lezer aan je te binden en er een klant van te maken. Meestal is het de lange weg om je lezer te overtuigen, maar het loont de moeite. Met steengoede teksten lok je je lezer steeds dieper je site in. Als wat je aanbiedt ook past bij wat die lezer zoekt, dan is het slechts een kwestie van tijd tot die toehapt.

deskundig en gul je kennis tonen en delen

Je website toont je als deskundig en gul

Alle onderdelen van je website dienen je doel. Bij mij: teksten laten schrijven. Ik schrijf teksten die precies dat doen: overtuigen. Via de lange weg of onmiddellijk. Maar dat is niet het enige. Door allerlei inhoudelijke dessertjes in mijn blog te smokkelen, laat ik mijn aanbod zien. En mijn schrijfstijl. Als die jou aanspreekt, is de kans reëel dat je vroeg of laat aan me denkt om voor jou te schrijven.

Wat zijn de onderdelen van je website?

Het zijn er heel wat. Je homepage, je aanbod, je blog, je about-pagina, je contactpagina en je samenwerkingspagina. Dan nog een pagina per blog en wat verborgen pagina’s. Soms een nieuwsfeed, een vacaturepagina, enzovoort. Je geraakt -als je even niet uitkijkt- vlot aan twintig, dertig pagina’s. En allemaal schrijf je ze zelf en authentiek. Heerlijk.

Te bedenken dat een ‘zichtbare’ site maar een vijf, zes pagina’s telt. Kan je je voorstellen wat al die pagina’s voor uren aan arbeid kost? Uren aan schrijfplezier? Zie je het zitten om dat volledig zelf te doen? Snuister in mijn schrijftips.

Het belang van indexeren

Ik las onlangs bij Bouke Vlierhuis de zin “Knal het ding online.” Deze ene zin stond voor vier tips van acht in totaal. Heerlijk eerlijk. De logica die erachter schuilt is deze: als je site online staat, kan hij indexeren. Zoekmachines kunnen hem vinden. Elke toevoeging die je doet, ook een miniblogje zoals deze, versterkt je site. En de indexering. Of de vindbaarheid.

Mij overkwam het met ‘vanzelfpen’. Een neologisme dat veelzeggend is, vind ik zelf. Na lancering (eerder toevallig), rankte ik met dat woord op een eerste plaats in Google. Het is hoe SEO in een goedgeïndexeerde site werkt. Knal dus online, zoals Bouke zei. Als zoekterm is een neologisme natuurlijk niet interessant. Enkel als illustratie of woordgrap.

Bloggen is niet altijd veel werk. Soms wel. Dit blogje kostte me 15 minuten. En toen knalde ik het ding zonder verder nadenken gewoon online. Laat gerust even weten wat je ervan vond. Gul graag, deskundig hoeft niet.

Samenwerken met Viorella?

Zinkt de moed je in de schoenen bij de gedachte aan al dat schrijfwerk? Geen probleem. Contacteer me voor een samenwerking. Ik help je er graag mee. Deskundig én gul.

Eens of helemaal niet? Houd je niet in en reageer hier!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: