Wat ik doe om mijn website onvindbaar te maken.

Alles wat er te lezen valt over SEO, ken ik. En alle bestaande trucs pas ik toe. En toch zorg ik er ook voor om zelf onvindbaar te blijven. Ónvindbaar niet, maar toch niet overál en altíjd vindbaar. In deze blog verken ik waarom dat zo is, en hoe ik dat doe. Voor wie graag stap voor stap een eigen website ontwikkelt zonder ‘vollen bak” te gaan. Zoals ik. Lees wat ik doe om mijn website onvindbaar te maken.

Hoe je mijn website nu kan vinden

De meeste van mijn lezers vinden me via SERP’s. Bing, Baidu, Google, DuckDuckGo en WordPress. Spontaan. Omdat mijn pagina’s voor een reeks zoekwoorden hoog ranken. Dat is het gevolg van de trucs die ik toepas voor SEO. En omdat mijn site geïndexeerd is.

Zoektermen met lange staart (long tail keywords) of éénwoordzoektermen. Je vindt mijn website op een hele reeks zoektermen. En ook op locatie en merknaam. Werkt altijd.

In Gouda vind je idyllische plekjes - wat ik doe om mijn website onvindbaar te maken

Wat ik zou doen om mijn website snel vindbaar te maken

Website pushen op de socials

Als ik mijn website echt wil pushen, als ik echt ‘vollen bak’ wil gaan, dan lanceer ik mijn blogs op LinkedIn. En eventueel (wie weet) op andere sociale media.

Op die manier weet ik dat ik snel zichtbaar kan zijn. Het algoritme van sociale media is daarbij een hulpmiddel. Maar voorlopig doe ik dat dus nog niet.

Andere vormen van marketing

Een tweede stap zou zijn om kaartjes te maken. Met mijn gegevens erop. En die uitdelen. Mensen aanspreken en mijn onderneming promoten. Op events, op netwerkbijeenkomsten en ondernemershappenings. Adverteren online. Hen attent maken op mijn aanbod en naar mijn website lokken. Wat ik nu bewust nog niet doe.

marketing op events

Waarom maak ik mijn website (een beetje) onvindbaar?

Zolang ik beperkt zichtbaar ben, contacteren mensen me via organische zoekresultaten. Ze komen naar mijn website en contacteren me enkel als ze interesse hebben.

Daardoor behoud ik mijn vrijheid en tijd. Zo kan ik me de luxe permitteren om kieskeurig te zijn en weinig schrijfopdrachten aan te nemen.

Blijvend verbeteren van wat ik kan

Een andere reden is dat ik kan experimenteren met wat werkt. En wat niet. Verrassend is dat soms. Ik lanceer een blog en merk dat ik onmiddellijk hoog rank. Enkele dagen later zakt mijn ranking position meestal.

Hoe dat komt? Verse content wordt opgewaardeerd en na een tijdje geherwaardeerd. Bots gaan na of je nieuwe content echt iets nieuws biedt en of die bij de rest van je site past.

Het werkt alleen bij geïndexeerde sites. Die dus al een tijdje online staan. Zo’n twee maanden is dat meestal. Een experiment en een leerkans.

experimenteren met trucs voor SEO

Rustig experimenteren

Wat ik doe om mijn website onvindbaar te maken, maakt dat ik me ten volle kan richten op mijn eigen website en blogs. Ik kan ten volle experimenteren. Aanpassen. Aanvullen. Nagaan of een ranking factor die ik zelf bedacht, ook werkt voor een betere ranking. Het is één groot experiment.

En ik hoef nu niet te posten op de socials. Je leest immers alles wat je nodig hebt op mijn website. Doe ik dat wel, dan vergroot mijn activiteit exponentieel en verlies ik mijn rustige opbouw. Mijn experiment. Een voordeel, maar ook een nadeel. Ook daarvoor geef ik je de reden.

Niet klaar voor veel opdrachten

Ik combineer mijn schrijfwerk met een voltijdse baan. Die is intensief en veeleisend, zoals ik het graag heb. Mijn kieskeurigheid is er daarom met een reden. Er is geen ruimte voor grote volumes.

Ik laat mijn contentmarketing rustig z’n werk doen, en trek vanzelf aan wie interesse heeft. Zo kan ik beide boeiende werelden blijven combineren. Want slechts het één of het ander zou geen voldoening geven.

blijven ontdekken voor meer voldoening en vrijheid

Samenwerken met Viorella?

Ben je benieuwd naar hoe ik je kan helpen om zelf vindbaar te zijn en hoog te ranken? Omdat je interesse hebt in mijn kijk of al weet wat ik je kan bieden? Of heb je zelf een interessante hulpvraag?

Contacteer me dan voor een samenwerking.

Eens of helemaal niet? Houd je niet in en reageer hier!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: