De métier van goed leiderschap

De métier van goed leiderschap ontwikkelt zich doordat de leider zichzelf voortdurend in vraag stelt en nagaat wat anders en beter kan.

“De métier van goed leiderschap wortelt in de praktijk van elke dag, maar voedt zich met kennis, ideeën, ervaringen, feedback, kritiek en inzichten van iedereen die ze aanlevert. Zo kristalliseert een geheel eigen métier die voortdurend evolueert.”

Viorella

Het ontstaan van Viorella als persoonlijke zoektocht

Viorella is ontstaan tijdens mijn persoonlijke zoektocht om een beter leider te worden, én op een manier die ook voor mij werkt. Jezelf ontwikkelen én je situatie, allebei samen, nooit één van beiden. Altijd spelen er in zo’n zoektocht dus persoonlijke kenmerken mee, en tegelijkertijd elementen uit de omstandigheden. Ik kan dus niet anders dan veel te delen over mezelf en de keuzes die ik maakte of de ontwikkeling die ik doormaakte, in combinatie met mijn situatie en de omstandigheden waarin ik leiding gaf en geef.

Theorie van leiderschap

De theorie heeft een wetenschappelijke basis: opleidingen, nascholingen, zelfstudie van literatuur, (intense) professionele coaching, intervisiegesprekken, informele gesprekken met professionals (zoals Koen Marichal) tijdens een eetmoment of pauze tussen twee sessies van een nascholing door, netwerken en connecties, bijv. LinkedIn, ervaringen met teamleden en stakeholders die deelden vanuit hun eigen, professionele expertise, mede-experten in mijn vakgebied … de lijst is eindeloos.

Leiderschap in de praktijk

De praktijk is de oefen- en ontwikkelruimte waarin ik alles ondervond, erover nadacht, keuzes maakte (en vooral ook leerrijke fouten), eigen verbindingen legde, uitwisselde, werd bijgestuurd (soms hardhandig) door mijn eigen leidinggevende(n), kritiek kreeg van mijn team of externen, enz. Het hoort er allemaal bij en verrijkt je.

Goed leiderschap is universeel

Dat maakt mijn persoonlijke verhaal heel nabij, maar in één beweging ook universeel. Beide niveaus verwerk ik in de blog: de persoonlijke en de onderbouwde, universele dimensie die volgens mij echt werkt.

Mijn zoektocht leidde me dus óók naar een zekere afstemming van beide niveaus. Een béter “zelf” en een bétere situatie. Ik hoop met mijn verhaal anderen te inspireren om zelf stappen te zetten in de persoonlijke ontwikkeling van de métier van goed leiderschap.

Iedereen kan leiding nemen over aspecten van het eigen leven of werk. Dat is de basisstellling. Of het nu gaat over een zelfstandige, een directeur, een ouder, een spelleider op een speelplaats, een politicus of een militair. Iederéén ondergaat en geeft leiderschap in verschillende stadia van het leven. Iedereen is dus mogelijk gebaat bij advies, hulp, vragen in de zoektocht naar meer en beter leiderschap.

De métier van goed leiderschap in een eenvoudig beeld

Rijden in een cabrio op een lege asfaltweg

Je rijdt in een cabrio op een lege asfaltweg. Er is geen verkeer, dus je hoeft niet echt heel geconcentreerd te zijn. De weg loopt lekker, de wind streelt je haren, een bijpassend sjaaltje geeft je een vakantiegevoel … Je rijdt, want stilstaan kan zorgen voor een ongeval.

Wat gebeurt er als de weg een landweg wordt?

Onderweg kom je een wegwijzer tegen naar een prachtig uitzicht waar je heen wilt. De weg verandert in een landweggetje, en je zet door. Verderop komen er kuilen in de weg, en nog verder: modder en gesmolten sneeuw.

Uitdaging op de weg. De weg is moeilijk. De bestemming is onzeker. Leiderschap.
Photo by ahmad syahrir on Pexels.com

Wat als het écht moeilijk wordt: evolueren of opgeven?

Hoe verder je rijdt, hoe meer je beseft dat de cabrio onbruikbaar wordt, net zoals je zomerse outfit, en de twijfel slaat toe. Je wilt wisselen van auto -een terreinwagen zou immers beter zijn-, maar die is er uiteraard niet. Gewoon doorrijden betekent dat de wagen beschadigd geraakt, en stoppen of terugkeren laat je niet toe om het uitzicht verderop te bereiken. En je bent toch al zo ver geraakt. Je hebt geen andere keuze dan te evolueren.

Bij leiderschap is het net zo. Je doet ervaringen op en leert bij, vaak onder grote druk. Al snel sta je voor de keuze: “vervellen” (om plaats te maken voor extra groei) of opgeven.

nooit alléén in de auto en iedereen heeft een (nuttige) mening

Als je alleen in de auto zit, heb je alleen je eigen beleving en ideeën. Bij leiderschap zit je samen in de wagen en heeft iedereen een mening. Sommigen willen terug, anderen willen uitstappen, anderen vinden de keuze voor de landweg ongehoord of ze willen de auto aanpassen … Je kunt dus nooit voor iedereen de juiste keuze maken. En toch hebben al die meningen iets bij te dragen. Het mooie uitzicht -zo hoop je- zal iedereen overtuigen.

Het uitzicht aan het einde. Het doel van de reis. Opnieuw een tussendoel. Enkel mogelijk na een hobbelig parcours. Leerkansen als leider.
Photo by Martin Damboldt on Pexels.com

“In moeilijke omstandigheden ontstaat de “métier” en leert een leider effectief leiding te geven. De keuzes die je dan maakt, zijn bepalend.”

Viorella

Waar ga je samen naartoe?

Je hebt als leider je bestemming (het mooie uitzicht) helder voor ogen en gaat er samen met je team naartoe. Dat lukt zolang iedereen in de wagen zit en de wagen heel blijft. Zo geraak je er samen wel uit. Je kunt je amper voorstellen hoe het was op de asfaltweg, toen het nog zo gemakkelijk ging en niemand kloeg.

Dat beeld lijkt aanlokkelijk om te behouden, maar op de landweggetjes vind je vaak de verrassende details en heerlijke uitzichten (om in het beeld te blijven). De asfaltweg is voorspelbaar en biedt geen nieuwe kansen tot groei.

De métier van goed leiderschap van Viorella

Viorella claimt geen expertenstatus. Noch is het de bedoeling om vals bescheiden te zijn. In de blog vind je ideeën en inzichten die ontstaan zijn op allerlei landwegen. Ook vandaag zijn die continu in evolutie, net zoals alles in het leven.

Viorella gebruikt soms een eigen taal, eigen beelden en eigen inzichten die gebaseerd zijn op een lange periode van opleiding en praktijk, van uittesten en toepassen, met twijfel, vallen en weer opstaan. Dat gecombineerd met specifieke eigenschappen en principes, een uitgebouwd netwerk en een grote leergierigheid.

Elk pad is uniek, maar Viorella biedt volop inspiratie.

Er zijn heel wat auteurs en influencers die claimen hét recept te hebben voor goed leiderschap.

Dat doen ze zelfs zónder de druk en eenzaamheid van de landweg ervaren te hebben, of de confrontatie aan te gaan met de eigen beperkingen. Ze claimen vaak die éne, succesvolle manier van leidinggeven die overal toepasbaar is. Sommigen hebben zich zelfs nooit op de landweggetjes gewaagd of kennen ze enkel van “horen zeggen”. Alhoewel goedbedoeld en soms heel inspirerend, mis ik vaak de doorleefdheid en de praktische toets van die ideeën en inzichten. Viorella is anders.

Viorella ontwikkelt de métier van goed leiderschap met en voor elke leider

Door ideeën en inzichten te delen en nadien vorm te geven wil Viorella geïnteresseerden meenemen op een zoektocht naar meer en beter leiderschap. Inspiratie bieden, kennis delen en inzichten uitwisselen. We vertrekken vanuit alledaagse, concrete ervaringen en bouwen voort met de reacties vanuit de community van Viorella. Omdat het om een zaak van mensen gaat: de interactie, de communicatie, de betrokkenheid en het welbevinden. Als het ware de “tips & tricks” om de landwegen beter te berijden.

Immers, iedereen heeft de kracht in zich om -als de tijd, de plaats en omstandigheden goed zitten- een leiderschapsrol op te nemen op de landweg van het eigen leven. De métier van goed leiderschap ontwikkel je zelf. Viorella helpt je daarbij!

(Voor wie met aandacht las: de rol van de leider is niet per se de bestuurder van de auto. Het helpt om dat al vroeg te beseffen. 🙂)

Lees de blog of contacteer me, als je overtuigd bent.

Veel leesplezier!

Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑