Ik kan honderden dingen bedenken die schrijven de moeite waard maken. Maar deze pagina gaat hier niet over. Deze gaat over wat niemand je vertelt als je schrijft. En waarom je af en toe een coach kunt gebruiken.
Het moeilijke aan schrijven
- Hoe ervarener je wordt, hoe interessanter soms een frisse kijk kan zijn. Iemand die je vaste patronen in vraag stelt en je opnieuw kritisch leert kijken. Zodat je weer kunt bijleren. Maar met respect voor je eigen stijl en ervaring.
- Af en toe heb je het gehad met schrijven. Geen inspiratie. Het kan ook hier verrassend zijn om iemand anders onderwerpen te laten aanreiken. Waar je niet aan gedacht hebt.
- Een writer’s block overwinnen kan je inkomsten in het gedrang brengen. Je belandt in een vicieuze cirkel, als er ook stress of angst bij komt kijken.
- Je zwoegde op een tekst. Hij is klaar voor publicatie. Maar je durft niet. Hij is immers niet perfect. Over die drempel geraken, kan met de juiste hulp.
- De eerste keer publiceren kan helemáál angst inboezemen. Wie zit er immers te wachten op je teksten? Nochtans simpel, die oplossing. Als je durft, tenminste.
- De praktische, harde kant van schrijven is ook een stevige. Deadlines halen. Bijvoorbeeld. Het kan overweldigend zijn. Schrijven tot in de late uurtjes. In combinatie met het voorgaande kan het je zelfs blokkeren.
Waarom ik coach werd
Schrijven voor iemand anders
Ik schreef een tijdje uitsluitend als ghostwriter voor websites. Dan leverde ik een tekst af en wachtte op de commentaren. Soms was feedback nuttig of zelfs leerrijk, maar vaak ook niet. Betweterig soms.
Wat gebruik je nu best? Je kan of je kunt? Of je ken. Ik heb daar zelf een sterke mening over.
De vraag rees dan al snel wiens tekst nu beter was. Ja hoor, het staat er. Wiens.
Stiekem stoorde me dat. Een tekst is goed of niet. Maar dat het altijd anders kan, dat is zeker. Hangt af van je stijl, vind ik. Variatie is immers altijd mogelijk.
Ik vond bij dat eenzame schrijven dat er iets ontbrak. De mogelijkheid om het er eens over te hebben … Met iemand die er geen eigenbelang bij heeft.

En toen ging de lamp ergens anders branden
Ik ging even terug in de tijd.
Met de start van Viorella gaf ik mezelf en mijn inwendige schrijver bestaansrecht. Meer tijd om te schrijven.
Mijn onderwijsachtergrond leverde me een hele andere skillset op.
Dus ik combineerde de interessantste aspecten in mijn aanbod.
Het maakte dat ik als coach de mens wou begeleiden. De schrijver achter de tekst.
Niet zomaar weer een coach
Wat doet mijn coaching niet?
Ik ben géén therapeut. Wel een schrijver met uitgebreide en veelzijdige ervaring als onderwijsprofessional. Kijk maar op mijn LinkedIn-profiel.

Kies je voor coaching?
Ik begeleid je naar …
- een frisse kijk op je vaste patronen, zodat je opnieuw kritisch leert kijken.
- inspiratie. Onderwerpen waar je misschien niet aan gedacht hebt.
- de overwinning op je writer’s block.
- de overwinning op je angst om te publiceren. Je zwoegde op een tekst, maar hij is immers niet perfect. Ik help je over die drempel te geraken.
- Ook bij je eerste keer publiceren.
- je deadlines leren halen. Op een gezonde manier.
Maar wat doet mijn coaching dan wel?
Ik verwierf strategieën en manieren om te leren omgaan met stress en eenzaamheid. Twijfel en angst onder ogen te komen. Ik leerde betrokken te coachen als leidinggevende en te schrijven als neerlandicus.
Ik leer jou jezelf te zien als schrijver om de drempel van publicatie te overwinnen. Je stijl te verbeteren. Je tijd, aandacht en energie goed te besteden. Leiderschap op te nemen.
Kortom, te groeien en uiteindelijk béter te worden.
